Skriezelân Wommels

• 25 maart 2022
277298712 2231360023688642 2756953956299664138 n

'Nim my mei dy mei' nei it Skriezelân Wommels!
Vandaag een speciale dag: groep 5 t/m 8 kreeg vanochtend al een exclusieve excursie door het 'Gruttoland' bij Murk Nijdam in Wommels. Daarbij maakten 's middags de leerlingen van groep 3 t/m 8 deel uit van het speciale 'Gruttoland-koor' bij de feestelijke opening.

De excursies vanochtend zijn onderdeel van het project 'Oer de râne fan de tiid' van Vogelwacht / Fûgelwacht Wommels e.o..
Na gastlessen afgelopen week in school, was het vandaag tijd om erop uit te gaan. Op de fiets naar het Gruttoland en leren over de grutto en andere vogels in een fantastische omgeving. Dát is onderwijs waar ons hart sneller van gaat kloppen!
Vanmiddag was de officiële opening van het Gruttoland: Een waanzinnig oord voor grutto's en andere weidevogels, prachtig!
Drie jaar geleden hebben we met een sponsorloop hiervoor een prachtig bedrag opgehaald, waardoor we nu deel mochten uitmaken van de opening. Commissaris van de Koning Arno Brok heeft het Gruttoland officieel geopend.
Samen met Piter Wilkens, Syb van der Ploeg en Wiebe Kaspers zongen we onze eigen Greidhoeke goes onderwijs Fryske-Top-100-hit 'Nim my mei dy mei' en zongen we mee met een tweetal andere liedjes.
In prachtige dei op in unike lokaasje foar brûzjend ûnderwiis!